Registreer hier jouw .amsterdam domeinnaam

De prijzen zijn per jaar en exclusief btw. Bekijk hier alle domeinextensies.

.amsterdam voor iedere Nederlander beschikbaar

Sinds september 2015 is .amsterdam voor iedereen beschikbaar. Vóór die tijd konden alleen bedrijven en inwoners van Amsterdam er aanspraak op maken. Dit hield in dat Amsterdammers de eerste keus hadden uit alle mogelijke .amsterdam domeinnamen. Nu kan iedereen een .amsterdam registreren.

Wil jij ook een unieke .amsterdam domeinnaam? Controleer in de zoekbalk boven of jouw .amsterdam domeinnaam nog beschikbaar is.

Waarom een .amsterdam domeinextensie?

Amsterdam is een wereldstad. Razend populair onder toeristen en in het bedrijfsleven. Wat is er nu mooier dan jouw bedrijf onder de aandacht te brengen met een domeinnaam die eindigt met .amsterdam?

Een paar voorbeelden: Registreer jouw straat of plein. Bijvoorbeeld: leidseplein.amsterdam - claim hét restaurant van Amsterdam te zijn. Bijvoorbeeld: restaurant.amsterdam - Of maak het Engelstalig en speels: ilove.amsterdam

De introductie van “.amsterdam” is onderdeel van een wereldwijde trend. Naast Amsterdam hebben Londen, New York, Berlijn en talloze andere wereldsteden met groot succes hun eigen domeinnaam beschikbaar gesteld.

Deze nieuwe extensies geven ruimte aan economische groei en digitale identiteit. Zowel bedrijven als particulieren in de genoemde wereldsteden, en recenter ook in de provincie Friesland (.frl), blijken zeer grote belangstelling te hebben om op die extensies hun digitale diensten en winkels (verder) te ontwikkelen.

.amsterdam pioniers

Op 27 maart 2015 gingen de eerste .amsterdam pioniers live. Dit waren enkele instanties die zich vooraf hadden aangemeld en daarmee als eerste het recht kregen om de .amsterdam domeinnaam te registreren, waaronder: de Gemeente Amsterdam (gemeente.amsterdam), TEDx (tedx.amsterdam) en ID&T, grondlegger van onder meer de Sensation evenementen (dance.amsterdam).

Registry .amsterdam domeinnaam

Meer weten over de registry van .amsterdam? Kijk op nic.amsterdam. Gelijk registreren kan hierboven of via geefmijmaar.amsterdam.