Domeinnaam met e-mail

Domeinnaam met e-mail

Meer informatie

Hoe kies je je e-mailadres

Een eigen e-mailadres kan je makkelijk aanmaken via je internetprovider (@kpnmail.nl of @xs4all.nl) of via gratis diensten als Hotmail of Gmail. Ja, maar niet altijd even handig. Wil je geen gedoe, geen ongewenste advertenties en een professionele uitstraling, dan is een eigen e-mail domein iets voor jou.

Professionele uitstraling en vertrouwen

Een e-mail krijgen van een bedrijf vanaf een Gmail-adres komt een beetje knullig over, nietwaar? Het is wel zo netjes om e-mails te versturen met je bedrijfsnaam achter de @. Maar ook bij solliciteren maak je naast een portfoliowebsite of een cv-website een goede indruk als je een mail stuurt met een eigen, nette, domeinnaam. Je valt ook meteen op want je laat zien dat je je best hebt gedaan voor je sollicitatie.

Geen gedoe met overstappen want je domeinnaam blijft van jou

Heb je een e-mailadres bij je internetaanbieder en stap je over naar een nieuwe, dan kun je je e-mailadres niet meenemen. @ziggo.nl is van Ziggo dus als je naar KPN gaat, heb je een nieuw e-mailadres nodig. Onhandig, want dan moet je iedereen laten weten dat je nu ergens anders bereikbaar bent. Een domeinnaam met e-mail is dus veel handiger. Lees hier nog meer voordelen van een eigen e-maildomein.

''Maak een speciaal spam-mailadres aan.''

Spam voorkomen met een eigen e-mail domein

Het meest storende probleem met veel e-mailadressen is spam. Je bent erg afhankelijk van de spamfilters van de e-mailaanbieder. Met een gratis e-mailadres loop je al meer kans op spam, maar je kan er ook weinig aan doen. Zelf spam te voorkomen kan wel met een eigen e-mail domein. Bijvoorbeeld doordat je met je domeinnaam zoveel e-mailadressen kunt aanmaken als je wilt. Maak een speciaal spam-mailadres aan die je invult als websites je e-mailadres vragen. Zo houd je je ‘echte’ e-mailadres schoon.