Je eigen website maken

Je eigen website maken

Gratis proberen

Hoe maak je eenvoudig je eigen website?

Wat is een eenvoudige manier om zelf een website te maken en waar moet je op letten? Er zijn zoveel opties, maar misschien is een klik en klaar systeem wel het handigst. Daarmee zie je tijdens het bewerken van je website al direct wat je aanpast en hoe dat eruit ziet. Hieronder lees je wat je moet weten voordat je start met je eigen website maken.

Wat wil je voor elkaar krijgen met je website?

Voordat je een website gaat maken, is het belangrijk dat je bepaalt wat je wilt doen met je website. Afhankelijk daarvan kan je kiezen hoe je je website maakt. Wilt je bijvoorbeeld een een blog maken, een onepage website of wil je een website voor je restaurant maken? Alles is mogelijk zolang je een goede start maakt.

Zelf een website maken die werkt

Wil je een website maken, dan is het belangrijk dat je je verdiept in hoe je zoiets doet. De techniek regelen wij, maar bij een eigen website maken komt wel je eigen invulling kijken. Je kunt kiezen voor een sjabloon en vanuit daar werken. Handig, want dan heb je de basis eigenlijk al staan.

''Een sjabloon kan je aardig op weg helpen bij het maken van je website.''
''Een homepage is dé basis van je eigen website''

Maak een goede homepage als basis

De invulling van een website is voor iedereen anders. Maar we willen allemaal de bezoeker overtuigen dat hij langer blijft op je website of actie onderneemt. Bijvoorbeeld door je product te kopen of een reactie achter te laten. Je homepagina speelt daar een belangrijke rol in. Lees hier waar je op moet letten bij het maken van een goede homepage.

Dit moet je ook weten als je zelf een website maakt

Wil je een eigen website maken, maar heb je er weinig verstand van? Dan is het belangrijk dat je een eenvoudig systeem zoekt waarmee je hem kunt maken. Eentje die voorzien is van alle moderne technische snufjes die een website van nu nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een website die snel laadt, goed beveiligd is met SSL en die responsive is dus ook goed te zien op smartphones. Ook belangrijk: je website moet goed te vinden zijn in Google.

''Je website moet goed te vinden zijn in Google.''