Update over de huidige marktsituatie

De energiemarkt is sinds september 2021 onrustig. Zowel de gas- als stroomprijzen maken een sterke stijging door. Dit heeft meerdere redenen, maar de belangrijkste op dit moment is de oorlogssituatie tussen Rusland en Oekraïne. Deze situatie zorgt voor veel onzekerheid en we begrijpen dat je bezorgd bent en misschien vragen hebt over wat dit betekent voor je energierekening. Helaas zijn de omstandigheden onvoorspelbaar, maar je zit goed bij Mijndomein Energie.

Wij houden de situatie nauwlettend in gaten en zullen op tijd ingrijpen waar we kunnen. Op deze pagina vind je informatie over de maatregelen en helpen we je graag met inzicht in je energierekening.

Laatste update: 25 april 2022 om 8:00 uur

Wat doet de overheid?

De overheid ziet de ernst van de situatie in en komen met verschillende maatregelen.

1. Per 1 januari 2022 heeft de overheid twee maatregelen getroffen om de energierekening van de consument te drukken. Dit zal de energierekening nog niet volledig compenseren, maar wel voor een groot deel. De vermindering energiebelasting is met €265,- verhoogd. Het totale bedrag van de korting wordt daarmee €824,77 per jaar.

2. Vanaf april 2022 hebben huishoudens met een minimum inkomen recht op eenmalige energietoeslag. Kijk voor meer informatie op de website van de overheid www.rijksoverheid.nl.

3. Per 1 juli 2022 zal de belasting op energie (stroom, gas en stadswarmte) verlaagd worden van 21% naar 9%. Meer informatie volgt later.

Ben ik verzekerd van levering?

Met een contract bij Mijndomein Energie ben je verzekerd van levering. Wij beperken onze risico's waardoor de kans zeer klein is dat wij niet meer garant kunnen staan voor levering.

Vast contract
Heb je een vast contract, dan kopen we jouw verbruik altijd direct in na afsluiting van het contract. Je blijft dus verzekerd van levering. De boete bij vroegtijdig opzeggen blijft overigens onveranderd.

Dynamisch contract
met ons dynamisch contract betaal je altijd de huidige prijs van dat moment. Dit is per uur voor stroom en per dag voor gas. Dit betekent wel dat je de stijging die momenteel plaatsvindt, terugziet in de prijzen die jij betaalt. Het is daarom des te belangrijker om je verbruik te verplaatsen naar een goedkoper moment. Benieuwd naar de prijzen van morgen? Bekijk hier de huidige tarieven. Elke dag om 15:00 uur worden de prijzen van de volgende dag bekend gemaakt.

Huidige tarieven

Kom ik nog wel uit met mijn maandbedrag?

Je kunt dit heel makkelijk zelf zien in de klantomgeving. Log in en bereken jouw maandbedrag opnieuw naar de huidige situatie.

Vast
Wanneer je een vast contract hebt afgesloten, staan je tarieven vast. Ook in deze tijd. Pas je maandbedrag aan wanneer je meer of minder energie denkt te verbruiken.

Dynamisch
Heb je een dynamisch contract afgesloten waarbij je altijd de actuele uurprijs voor stroom en dagprijs voor gas betaalt, dan word je verbruik direct gekoppeld aan de huidige prijs. Het is belangrijk om je maandbedrag regelmatig te controleren, zodat je aan het eind van het jaar niet voor verrassingen komt te staan.

Maandbedrag aanpassen