Registreer hier jouw .eu domeinnaam

De domeinextensie van Europa


.eu


Nu je .eu domeinnaam registreren

De .eu domeinextensie is een populair domein binnen Europa. Iedereen binnen de EER (Europese Economische Ruimte) kan een .eu domeinnaam registreren. Wil jij ook beschikken over een domeinnaam met de .eu extensie? Controleer dan snel of jouw domeinnaam nog beschikbaar is. Met de .eu domein check kun je jouw favoriet direct registeren.

.eu domeinextensie

De .eu domeinextensie is een TLD (Top Level Domain) voor Europese organisaties en particulieren die een Europees karakter willen uitstralen. Het is de op 10 na grootste domeinextensie wereldwijd. De .eu domeinextensie was aanvankelijk bedoeld voor Europese organisaties die binnen de EER (Europese Economische Ruimte) waren gevestigd. Tegenwoordig is het een openbare extensie die iedereen kan registreren.


Waarom een .eu domeinextensie?

Ben je een particulier in Europa of vertegenwoordig je een organisatie die zich voornamelijk richt op Europese activiteiten? Dan is een .eu domeinextensie een goede keus. Vaak hanteren Europese organisaties, naast de landextensie, de .eu domeinextensie als tweede domein. Met de .eu domein check controleer je of jouw .eu domeinnaam nog beschikbaar is.

Historie .eu domeinnaam

Op 7 december 2005 werd de .eu domeinextensie beschikbaar gesteld voor houders met bepaalde zakelijke rechten, waaronder handelsnamen. De .eu gebruikers moesten bovendien binnen de EER (Europese Economische Ruimte) zijn gevestigd. Op 7 april 2006 werd de .eu extensie vrij beschikbaar gesteld en kon iedereen zo'n domeinnaam registreren. Sindsdien is het gebruik van het .eu domein explosief gestegen. In 2014 werden meer dan 2 miljoen .eu domeinnamen geregistreerd, waarvan bijna 235.000 door Nederlanders.

Registry .eu domeinnaam

Het domein wordt beheerd door EURid.