Jouw website is 100% groen

Jouw website is 100% groen

Wist je dat het internet wereldwijd rond de 10% van alle elektriciteit verbruikt? Jouw website staat op een server die aan een stekker zit. Met webhosting verbruiken we dus ook nogal wat energie. Bij Mijndomein vinden we duurzaamheid belangrijk en compenseren we onze CO2-uitstoot.

We compenseren onze CO2-uitstoot.

CO2-neutraal

Al sinds 2010 werken we samen met FairClimateFund. Naast alle websites, compenseren we ook de uitstoot van onze racks en kantoorruimtes. Waarom en hoe? Dat leggen we uit aan de hand van onze kernwaarden; eenvoud, eerlijk en eigenwijs.

Eenvoud: lokale projecten ondersteunen

CO2-uitstoot en klimaatverandering is een complex probleem. Door lokale projecten te ondersteunen, maken we het simpel. Klein beginnen, heeft namelijk grote gevolgen. Via het FairClimateFund investeren we bijvoorbeeld in gezonde kooktoestellen voor 40.000 Indiase gezinnen die eerst op open vuur kookten. Daarmee slaan we maar liefst 3 vliegen in 1 klap: minder houtkap, minder CO2-uitstoot door de rook en gezondere mensen.

Eerlijk en betrouwbaar

Onze samenwerkingspartner FairClimateFund heeft eerlijkheid hoog in het vaandel en werkt volgens de hoogste standaard, de Gold Standard. Een betrouwbare partner met hart voor de zaak. Als klant van Mijndomein draai je daarnaast niet bij voorbaat op voor de kosten. Die belasten we dus niet zomaar door.

Eigenwijs: gewoon doen

Toen in 2010 het klimaat en duurzaamheid nog niet ‘hip’ was, investeerde Mijndomein al in het klimaat. Sterker nog, het wordt alleen maar belangrijker in onze bedrijfsvoering. Want uiteindelijk moet iedereen kunnen kiezen voor een klimaatneutraal huishouden. Over onze plannen om energie naast internet toe te voegen aan onze diensten, hoor je binnenkort meer.