Een veilige website begint met https

Als je jouw website een betrouwbare uitstraling wilt geven, beveilig hem dan met een SSL-certificaat. Je krijgt dan een slotje in de adresbalk naast de URL van je website. Daardoor weten bezoekers zeker dat er niet stiekem iemand meekijkt als ze gegevens achterlaten op je website. Een SSL-certificaat vraag je snel en eenvoudig aan. Bij Mijndomein is dat zelfs gratis.

Vertrouwen in je website met SSL

Een SSL-certificaat is belangrijk als je website met gevoelige klantinformatie werkt. Bijvoorbeeld adres- of bankgegevens van klanten. Het geeft jou én je klanten een veilig gevoel. Zeker ook sinds Google Chrome het meldt als een website niet veilig is.

Beter vindbaar in Google

Wist je al dat Google veel waarde hecht aan websites die beveiligd zijn met een SSL-certificaat? Websites die gebruik maken van SSL worden over het algemeen beter gevonden in Google dan websites die niet zijn beveiligd. Dat is nóg een goede reden om een SSL certificaat aan te schaffen!

Wat zijn SSL-certificaten?

Wanneer je bezoekers op je website krijgt, wil je natuurlijk dat zij zich veilig voelen. Zeker als je ze vraagt om persoonlijke gegevens zoals een e-mailadres en contactgegevens. Voor het invullen van een formulier of tijdens het plaatsen van een bestelling op je website is het Secure Sockets Layer (SSL) protocol bedacht. Dit protocol versleutelt data die via je website verstuurd wordt en garandeert de identiteit van de eigenaar van het certificaat, zodat een kwaadwillende hacker niet mee kan kijken.

Een slotje voor de url, zo ziet SSL eruit

Hoe herken je een SSL beveiligde website?

Je herkent SSL beveiligde websites aan hun adresbalk. De meest gebruikte webbrowsers zoals Google Chrome tonen links in de adresbalk een slotje. Zo weet je dat het hier om een veilige website gaat. Klik op het slotje om meer te lezen over het SSL certificaat van de website.

SSL bij Mijndomein

De installatie van een SSL certificaat bij Mijndomein is gratis en eenvoudig bij aanschaf van één van onze Webhostingpakketten, Managed WordPress, Websitemaker en Webshopmaker. Geen gedoe met het maken van een CSR of de validatie van het domein. Dit regelt ons systeem voor je. Het wereldwijd erkende Mijndomein certificaat in samenwerking met Let’s Encrypt biedt een hoge betrouwbaarheid.

SSL is gratis bij de pakketten van Mijndomein