Het laatste nieuws

Op deze pagina houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen in de energiemarkt. Lees hieronder het laatste nieuws en wat dit voor jou betekent.

Geen vaste contracten
Op dit moment bieden wij niet de optie voor een vast contract.

Laatste update: 6 februari 2023 om 17:00 uur

Overheidsmaatregel

Prijsplafond
Per 1 januari 2023 is het prijsplafond van toepassing. Dit houdt in dat je over je basisverbruik een maximaal tarief betaalt. Verbruik je meer dan het basisverbruik, dan betaal je daarvoor de actuele tarieven. Het prijsplafond zorgt er zo voor dat het basisverbruik voor veel mensen betaalbaarder wordt. Inmiddels is bekend dat er een prijsplafond zal worden gehanteerd van 0,40 €/kWh en 1,45 €/m3 voor een maximum volume van 2900 kWh en 1200 m3 voor respectievelijk elektriciteit en gas.

Nieuwe maandbedrag
Vóór 16 januari heeft iedere klant met dynamisch flex contract een vernieuwd maandbedrag ontvangen. In dit maandbedrag zijn alle overheidswijzigingen en het prijsplafond verwerkt.

FAQ Prijsplafond

Tariefwijziging

Per 1 januari 2023 worden de inkoopkosten gewijzigd. Door stijgende inkoopkosten worden de tarieven voor stroom en gas verhoogd naar €0,02118 per kWh voor stroom en €0,08275 per m3 voor gas. Deze tarieven zijn inclusief 21% btw. De stijging wordt veroorzaakt door een gebrek aan handel. Vraag en aanbod op de markt is sinds de energiecrisis niet meer in balans, met enorme prijsverschillen als gevolg. Hierdoor zijn de risico's veel groter en daarbij de kosten. Bij een dynamisch contract geldt dat alle tarieven kostendekkend zijn. Wil jij weten waar de inkoopkosten uit bestaan, lees het hier.

Overheidsheffing

Op 1 januari van elk kalenderjaar gaan de nieuwe belastingtarieven in. Dit zijn de tarieven Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie (ODE) te vinden onder de leveringskosten van stroom en/of gas in de prijsopbouw van jouw maandbedrag. Ook wijzigt de hoogte van de heffingskorting op jouw stroomaansluiting (mits het een verblijfsfunctie heeft), dit noemen ze Vermindering Energiebelasting.

Bekijk hieronder wat er gaat wijzigen in de overheidsheffingen.

FAQ Overheidsheffing