Wat is een domeinnaam en wat doe je er mee?

Wat is een domeinnaam en wat doe je er mee?

Meer informatie

Dit is wat een domeinnaam betekent

Domeinnamen zijn de adressen van het internet. Door een url in te tikken, kom je op een website terecht. Het verschil tussen een domeinnaam en webhosting is te vergelijken met een huis. De domeinnaam is het adres en webhosting is het huis. De inrichting van je huis is dan je website die je bijvoorbeeld maakt met een CMS als WordPress of Websitemaker. Je hebt het dus allemaal nodig, maar online succes begint met een domeinnaam.

''Een website start met een domeinnaam''

Kies de juiste domeinnaam

Zorg ervoor dat de domeinnaam die je kiest past bij wat je wilt vertellen. Kies bijvoorbeeld voor een beschrijvende domeinnaam zoals feestwinkel.nl of snackbarroosendaal.nl. Je bedrijfsnaam als domeinnaam werkt vaak ook goed zodat mensen meteen weten waar ze terechtkomen. Dat doen wij bij Mijndomein ook. Of kies bij je domeinregistratie voor een combinatie zoals feestwinkelharlekijn.nl of meubelsvanbas.nl. Lees hier meer tips en bovenal: wees creatief!

Domeinnamen en zoekmachines

Naast de vraag wat is een domeinnaam, krijgen we bij Mijndomein regelmatig vragen over SEO. Is de keuze van mijn domeinnaam belangrijk voor vindbaarheid in zoekmachines? Nou, dat was vroeger wel zo, maar nu is het belangrijker wat er op je website staat en of je domeinnaam daarmee matcht. Denk bij je domeinregistratie wel na over de juiste domeinextensie voor je website en blijf je concurrentie voor. En onthoud: online succes begint met een domeinnaam.

Dit moet je weten over domeinregistratie

Wil je een website maken, dan heb je een domeinnaam nodig. Bij Mijndomein registreer je een domeinnaam en kan je er een pakket voor webhosting of een complete Websitemaker aanhangen. Je kunt je domeinnaam ook registreren en doorverwijzen naar een andere website. Of schaf je domeinnaam aan en parkeer hem om later te gebruiken. Maar altijd geldt: heb je een goed idee? Leg hem dan vast in een domeinnaam.

''Wees creatief bij het registreren van een domeinnaam''