Wat is webhosting?

Wat is webhosting?

Meer informatie

Hosting heb je nodig voor een website

Met alleen een domeinnaam, ben je er nog niet als je een website wilt hebben. De bestanden die je website vormen, moeten ergens opgeslagen worden. Als iemand dan je domeinnaam intikt, laadt je website via zo’n server en krijgt de bezoeker je website voorgeschoteld. Hosting kan bijvoorbeeld door zelf een server te maken, maar dat is nogal prijzig. Veel mensen kiezen daarom voor webhosting en dan huur je een stukje ruimte op de server van een betrouwbare hostingprovider.

''Met een SSL-certificaat kunnen bezoekers veilig surfen op een website.''

Deze webhostingbegrippen moet je kennen

Wat webhosting is, weet je nu. Maar om je website via webhosting daadwerkelijk in de lucht te krijgen, moet je een paar technische begrippen kennen. Met een database sla je bijvoorbeeld gestructureerd bestanden van je website op. Het verplaatsen van jouw bestanden naar de server van de webhostingpartij gaat via SFTP. En vergeet niet een SSL-certificaat te regelen zodat je bezoekers veilig surfen op je website.

Wat is hosting voor zoekmachines?

Zoekmachines vinden het belangrijk dat websites voor bezoekers goed werken. Google zet websites die snel laden als je erop klikt vaak hoger in de zoekresultaten. Want, denk je eens in dat je een website opent en je kunt hem niet direct bekijken. Hoe lang wacht jij tot je teruggaat naar de zoekresultaten en een andere website bezoekt? Door snelle website hosting heb jij een goede basis voor je SEO-ranking.

Met een veilige website ook beter vindbaar

Naast snelheid zetten zoekmachines in op een veilige website. Een website hosting partij moet veilig en betrouwbaar zijn zodat jouw website goed bereikbaar is voor bezoekers. Dat kan ook bijvoorbeeld met een SSL-certificaat. Websites die dat groene slotje in de adresbalk hebben staan, komen over het algemeen hoger in Google dan websites die dat niet hebben.

''Websites met een slotje in de adresbalk komen hoger in Google te staan.''