Registreer hier jouw .com domeinnaam

De prijzen zijn per jaar en exclusief btw. Bekijk hier alle domeinextensies.

De goedkoopste .com domeinnaam van Nederland

Nu voor slechts €10,- eerste jaar. De .com domeinextensie is veruit de populairste domeinnaam van allemaal. Er zijn al meer dan 100 miljoen .com domeinnamen geregistreerd. Wil jij ook beschikken over zo'n extensie? Controleer dan snel of jouw .com domeinnaam nog beschikbaar is. Met de .com domein check kun je hem direct registeren.

Waarom een .com domeinextensie?

De .com extensie wordt vooral gebruikt voor commerciële websites. Internationaal opererende organisaties geven de voorkeur aan een .com domeinnaam boven een landenextensie (bijvoorbeeld .nl). Door de enorme vraag naar .com domeinnamen is het aanbod schaars. Des te leuker is het om jouw .com domeinnaam te registeren als deze nog beschikbaar is! Je kunt dit controleren met de .com domein check bovenaan deze pagina.

.com domeinextensie

De .com domeinextensie is een TLD (Top Level Domain) en van alle extensies veruit het populairst. Het behoort samen met de bekende .org, .net en .gov tot de allereerste TLD’s van de wereld. De .com extensie staat voor “commercial” en was aanvankelijk bedoeld voor commerciële organisaties. Tegenwoordig is het een publiekelijke extensie die iedereen kan registreren.

Historie .com domeinnaam

De .com extensie werd oorspronkelijk beheerd door het Amerikaanse ministerie van Defensie. Op 15 maart 1985 werd de .com extensie voor het eerst geregistreerd door Symbolics; een computerbedrijf uit Cambridge (Massachusetts). Het beheer is in de jaren '90 overgedragen aan Verisign maar de Amerikaanse wetgeving is nog altijd op het domein van kracht. Verschillende landen hebben aan deze TLD hun landenextensie toegevoegd. Denk aan Australië (.com.au) en Mexico (.com.mex).