Registreer hier jouw .nl domeinnaam

De grootste domeinextensie van Nederland


.nl


Nu al een .nl voor €1,- per jaar

Wil jij een unieke Nederlandse domeinnaam voor je bedrijf, je hobby of gewoon voor jezelf? Controleer dan snel of jouw .nl domeinnaam nog beschikbaar is. Met de .nl domein check kun je jouw .nl domein direct registreren.

.nl domeinextensie

De .nl domeinextensie is in Nederland het meest populair. In 2014 waren er al ruim 5 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd. De .nl domeinextensie is beschikbaar voor zowel bedrijven als particulieren.


Waarom een .nl domeinextensie?

Door een .nl domeinnaam te registreren, laat je de bezoeker van je (toekomstige) website weten dat jouw activiteiten op Nederland zijn gericht. Een .nl extensie geeft een mooie, professionele uitstraling en levert een betere vindbaarheid op in zoekmachines. Zeker wanneer je gevonden wilt worden door het Nederlandse publiek. Doe de .nl domein check.

Historie .nl domeinnaam

Het .nl domein was het eerste landendomein buiten dat van de Verenigde Staten. Het werd in 1986 geregistreerd door cwi.nl. Tot 2003 was de .nl domeinnaam exclusief behouden voor Nederlandse bedrijven. Een uittreksel van de KvK was noodzakelijk voor de registratie ervan. Toen het .nl domein in 2003 beschikbaar werd gesteld voor particulieren, steeg het aantal Nederlandse domeinnamen explosief. In hetzelfde jaar (2003) werd de miljoenste .nl domeinnaam geregistreerd en in 2014 bestonden er al ruim 5 miljoen Nederlandse domeinnamen.

Registry .nl domeinnaam

SIDN is de Nederlandse registry van de .nl domeinnamen.