Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Mijndomein zijn vernieuwd. Per 1 september 2020 gaat deze nieuwe versie in. De huidige algemene voorwaarden die gelden tot 1 september staan onderaan deze pagina.

Algemene voorwaarden per 1 september

Lees hier de officiële algemene voorwaarden per 1 september 2020 in juridische taal. Heb je vragen? Kijk dan op onze Helpdesk.

In de nieuwe algemene voorwaarden hebben we onder meer de volgorde van de onderdelen aangepast. De belangrijkste wijzigingen staan hieronder.

Prijzen exclusief btw

De prijzen die Mijndomein vermeldt, zijn voortaan exclusief btw.

Misbruik van acties voorkomen

Acties zijn voordelig voor onze klanten, maar sommige gebruikers misbruiken ze helaas. Daarom hebben we de fair use policy aangepast in aanvulling op de actievoorwaarden. Als je binnen 30 dagen meer dan 25 domeinnamen (en pakketten) aanschaft dan mogen wij de 26e domeinnaam en pakket tegen gewoon tarief afrekenen.

Tijdens acties staan de actievoorwaarden hier. Als de actievoorwaarden niet gelijk zijn aan de algemene voorwaarden dan gelden de actievoorwaarden. Je pakket aanpassen kan natuurlijk altijd.

Vervaldatum aanbiedingen

Als er bij een aanbieding geen einddatum staat, geldt een vervaltermijn van 14 dagen. Bijvoorbeeld als we een e-mail sturen met een aanbieding. Als daar geen einddatum in staat dan geldt de verzenddatum plus 14 dagen als einddatum.

Aansprakelijkheid en overmacht

Bij Mijndomein zetten we ons altijd 100% in, maar het kan zijn dat er iets gebeurt waar wij geen hand in hebben. Mijndomein werkt bijvoorbeeld samen met externe partijen en soms ligt de oplossing van een probleem buiten onze macht. De afspraken rondom aansprakelijkheid en overmacht hebben we verduidelijkt in de algemene voorwaarden. Als Mijndomein wel aansprakelijk is en er een schadevergoeding nodig is, dan is dat maximaal de jaarlijkse abonnementswaarde tot €500. Dat geldt dan als de verzekeraar niet uitkeert of kan uitkeren.

Algemene voorwaarden tot 1 september 2020

Bij Mijndomein zijn we eerlijk en vinden we het belangrijk dat onze klanten begrijpen wat we doen. Daarom staan hieronder de belangrijkste punten uit de algemene voorwaarden. Wil je toch een PDF bestand lezen met alle algemene voorwaarden in ambtelijke taal, klik dan hier.

Misbruik van de servers

De inhoud van de website die je plaatst moet voldoen aan de algemene maatschappelijke normen. Porno-websites en websites die lezers aanzetten tot illegale activiteiten zijn niet toegestaan bij Mijndomein. Mijndomein heeft het recht om te bepalen of een website acceptabel is of niet. Is dit het geval, dan mag Mijndomein je website offline halen. Vermoeden we strafbare feiten, dan mogen we ook de autoriteiten inlichten en zo nodig relevante gegevens verstrekken.

Illegale activiteiten

De website die je plaatst moet zodanig zijn ingericht dat anderen hem niet kunnen gebruiken voor hacking-activiteiten, DDoS-aanvallen of andere inbreuk op de servers van Mijndomein of van anderen. Inbreken mag niet Mijndomein verleent je de toegang tot de Mijndomein servers om je website op het internet te kunnen zetten. Het is niet toegestaan om die toegang te gebruiken of door anderen te laten gebruiken om in te breken op de Mijndomein webservers.

Spam niet toegestaan

Het verzenden van grote hoeveelheden ongevraagde e-mail (spammen) via de Mijndomein servers is niet toegestaan. Merken we dat een klant een van bovenstaande regels overtreedt, dan heeft Mijndomein het recht om de site per direct van het internet te verwijderen.

Dataverkeer

Mijndomein biedt haar klanten onbeperkt dataverkeer op basis van 'fair use policy'. Dit betekent dat het dataverkeer min of meer overeenkomt met het gemiddelde dataverkeer van andere websites. Zorgt een website voor een enorme overschrijding van dit gemiddelde, dan krijg je een waarschuwing. We mogen hier actie op ondernemen en een toeslag rekenen voor de overschrijding.

Betaling

Mijndomein incasseert het jaarlijkse bedrag voor je pakketten van tevoren. Een jaar na registratie ontvang je van ons een nieuwe factuur per e-mail. Je vindt hem ook in Mijn Account.

Opzeggen

Een opzegging van een domeinnaam moet uiterlijk één maand voordat de domeinnaam vervalt bij ons binnen zijn. De datum waarop de domeinnaam vervalt kan je vinden in het overzicht van domeinen in Mijn Account.

In Mijn Account kun je de domeinnaam eenvoudig opzeggen. Klik daarvoor bij de domeinnaam in kwestie op de knop 'Opzeggen'. De geregistreerde eigenaar ontvangt dan een e-mail met opzeggingscode. Zodra de code is ingevoerd in Mijn Account ontvang je nog een bevestiging van de opzegging met de ingangsdatum. Daar staat ook tot wanneer je de opzegging kunt annuleren.

Klantgegevens

Mijndomein zal de klantgegevens die tot haar beschikking zijn gesteld nooit verkopen, verhuren, of gebruiken voor spamdoeleinden. Wel moeten wij voldoen aan de eisen van organisaties waarbij domeinnamen worden geregistreerd en beheerd, registries. Voor .nl is dat bijvoorbeeld SIDN. Die eist dat elke domeinnaam is voorzien van accurate persoonsgegevens. Wij hebben geen controle over wat SIDN doet met deze gegevens. Wil je bijvoorbeeld dat je naam en adres niet op te vragen zijn via het internet, dan moet dat officieel worden aangevraagd bij SIDN. Klik hier voor de procedure. Meer over privacy lees je hier.