Transparantierapport

Gegevens van klanten delen we niet zomaar. Alleen bij rechtelijke bevelen en andere wettelijke opties van de politie. Dat geldt ook voor data verwijderen van onze servers.

Jouw privacy is belangrijk voor ons en jij bepaalt zelf ook wat je op je website zet. In dit rapport een overzicht van hoe vaak Mijndomein gegevens van klanten deelt en data verwijdert.

Transparantierapport 2022

Verzoeken om data te verwijderen waren er in 2022 in totaal 13 keer. 46% van die verzoeken kwamen dit jaar uit de Nederland en 23% uit de Verenigde Staten. Het ging hierbij vooral om handelsmerken in domeinnamen. Er is 10 keer een verzoek om gebruikersdata gedaan, vooral door de politie.

2021

Verzoeken om data te verwijderen waren er in 2021 in totaal 71 keer. 63% van die verzoeken kwamen dit jaar uit de Verenigde Staten en 19% uit Nederland. Het ging hierbij vooral om handelsmerken in domeinnamen. Er is 3 keer een verzoek om gebruikersdata gedaan, vooral door de politie.

2020

Verzoeken om data te verwijderen waren er in 2020 in totaal 26 keer. 73% van die verzoeken kwamen dit jaar uit de Verenigde Staten en 23% uit Nederland. Het ging hierbij vooral om handelsmerken in domeinnamen. Er is 10 keer een verzoek om gebruikersdata gedaan, vooral door de politie.

2019

26 keer deelden we in 2019 informatie van onze klanten. Het grootste deel op verzoek van de politie. Verder verwijderden we 22 keer data van onze servers. Het overgrote deel van de ingediende klachten ging over handelsmerken en copyright. De verzoeken kwamen 10 keer uit Nederland en 5 keer uit de Verenigde Staten.

Klacht melden bij Mijndomein

Heb je zelf een klacht over 1 van onze klanten of data op onze servers? Neem dan eerst zelf contact op met de eigenaar van de domeinnaam. Als dat niet helpt, neem dan contact op met Mijndomein. Let er wel op dat je klacht gegrond moet zijn. Mijndomein is geen wetshandhaver, dus soms is het beter om via de rechter je gelijk te halen.