Registreer hier jouw .be domeinnaam

Nu je .be domeinnaam registreren

De .be domeinextensie is het TLD (Top Level Domain) van België en valt onder de categorie ccTLD’s; de country code Top Level Domains. Hoewel de domeinextensie vooral door Belgen wordt gebruikt, kunnen ook Nederlanders de .be domeinextensie registreren.

.be domeinextensie

De .be domeinextensie is de landenextensie van België. Met ruim 1.3 miljoen .be domeinregistraties is het daar op dit moment tevens de meest populaire extensie. Het heeft lang geduurd voordat de .be extensie aan populariteit won. Pas nadat de registry DNS Belgium eind 2005 een campagne startte waarbij men gedurende 3 maanden gratis .be domeinnamen kon registreren, liepen de aantallen op.

Waarom een .be domeinextensie?

Wanneer je uit België komt of daar zakelijk actief bent, ligt een .be domeinnaam voor de hand. De .be domeinextensie kan ook worden gebruikt voor websites die iets duidelijk willen maken met het Engelse woord “zijn”. Denk aan “to.be” of “wanna.be”. YouTube heeft zijn eigen variant er op bedacht, namelijk: “youtu.be”. Heb jij ideeën? Controleer dan of jouw .be domeinnaam nog beschikbaar is met de .be domein check.

Historie .be domeinnaam

De landenextensie .be behoort tot één van de oudere TLD's (Top Level Domains). De .be extensie is namelijk al beschikbaar sinds 1989. De registratie ervan verliep toen nog via Pierre Verbaeten, professor aan de Katholieke Universiteit in Leuven. In 2000 kwam het in handen van DNS Belgium.

Registry .be domeinnaam

Het domein wordt beheerd door DNS Belgium.