Start je bedrijf met een domeinnaam voor maar €0,01 per maand

Start je bedrijf met een domeinnaam voor maar €0,01 per maand

Eigen bedrijf starten? 5 simpele stappen

Stap 1: start met een domeinnaam voor maar €0,01 per maand

Stap 2: bedrijf starten, inschrijven kvk

Stap 3: administratie en juridisch

Stap 4: klanten vinden voor je eigen bedrijf

Stap 5: vernieuwen = groeien

Stap 1: start met een domeinnaam

Heb je een bedrijfsnaam? Controleer dan altijd eerst of hij al bezet is. Doe de domeincheck en kom erachter. Is hij nog beschikbaar? Registreer jouw domeinnaam vanaf slechts €0,01 per maand. Doe het snel voordat hij weg is!

Hoe vind je een domeinnaam die bij jou past?

  • Kies dezelfde domeinnaam als je bedrijfsnaam.
  • Kies een simpele naam die blijft hangen.
  • Kies een naam die goed past bij jou.
  • Kies een naam die geen juridische problemen oplevert.
  • Klik hier om meer te lezen.

Registreer je domeinnaam vanaf slechts €0,01 per maand. Doe het voordat iemand anders er met jouw idee vandoor gaat!

Stap 2: bedrijf starten, inschrijven kvk

Leg eerst de domeinnaam vast voor je bedrijf. Daarna is het tijd voor stap 2: inschrijven bij de kvk. Dit is belangrijk voor iedereen die een bedrijf wil beginnen. Maak een afspraak voor de kvk inschrijving. Na een uurtje en zo’n €50,- lichter ben jij officieel een ondernemer. Let erop dat de kvk graag van jou wil weten wat je gaat doen en natuurlijk je bedrijfsnaam.

Stap 3: administratie en juridisch

Bij een eigen bedrijf komt ook administratie kijken. Voor ondernemers zijn sommige regels anders dan voor werknemers. Of je nu een bedrijf aan huis start of op locatie, kijk goed welke regels voor jou gelden.

Hieronder nog een paar tips.

Kosten bedrijf

Start je vanuit huis, dan zijn een paar tientjes misschien wel genoeg om mee te beginnen. Je kvk inschrijving en website of webshop zijn de belangrijkste startkosten. Bij Mijndomein krijg je 50% korting op je website het eerste jaar. Kijk ook naar een zakelijke bankrekening, boekhoudprogramma, verzekeringen, leningen en meer.

Wet- & regelgeving

Sommige bedrijfstakken hebben speciale regels voor bedrijven. Zoek uit of dit voor jou ook zo is.

Veel ondernemers plaatsen op hun website ook hun algemene voorwaarden, privacystatement, cookiestatement en disclaimer (vergeet die niet).

Ondernemingsplan

Veel ondernemers starten met een idee, domeinnaam en kvk inschrijving. Vaak hebben ze alles in hun hoofd en gaan ze aan de slag. Wil jij je bedrijf professioneler aanpakken, zet dan jouw hersenspinsels op papier. In een ondernemingsplan geef je jouw strategie, marketing en financiële zaken weer.

Stap 4: klanten vinden voor je eigen bedrijf

Jouw idee staat vast. Nu is het tijd om klanten te vinden. Hoe ga je dat doen? Gebruik in ieder geval je netwerk want wie weet ken je al mensen met interesse in jouw product of dienst. Zet een website of webshop op en zorg ervoor dat je online gevonden wordt. Je krijgt bij Mijndomein trouwens het eerste jaar 50% korting op je website of webshop.

Stap 5: vernieuwen = groeien

Ja, het gaat nu lekker met je eigen bedrijf. Tof! Maar dit is belangrijk: blijf niet hangen. Of je nu wilt groeien of houden wat je hebt, houd in de gaten hoe het gaat. Vraag je klanten bijvoorbeeld wat ze van je vinden en wat beter kan. Gebruik analysetools, ook om in de gaten te houden hoe het met je website gaat. Houd jezelf scherp en houd er lol in.

Doe de domeincheck en kies jouw pakket erbij met 50% korting.