Registreer hier jouw .nu domeinnaam

Ik wil hem .nu

Wil jij een domeinnaam die aanzet tot actie? Dan is het .nu domein een goed alternatief voor (of aanvulling op) het .nl domein. Controleer snel of jouw .nu domeinnaam nog beschikbaar is. Met de .nu domein check kun je jouw favoriet direct registeren. Wist je dat het aantal registraties van .nu domeinnamen in Nederland met 100% is gegroeid in 5 jaar?

.nu domeinextensie

De .nu domeinextensie is eigenlijk een landenextensie. De .nu extensie hoort namelijk bij Niue; een eiland in de Stille Oceaan. Omdat Niue haar landenextensie beschikbaar heeft gesteld voor de hele wereld, kunnen we deze ook in Nederland registeren.

Waarom een .nu domeinextensie?

De .nu extensie wordt vaak gebruikt voor actuele websites of actiesites, als aanvulling op de .nl domeinnaam. De .nu landextensie is nog steeds een van de snelst groeiend extensies in Nederland. Daarnaast zijn gebruikers van .nu domeinnamen opvallend actief. In tegenstelling tot andere extensies word er erg veel activitiet gemeten onder websites met een .nu extensie.

Historie .nu domeinnaam

De .nu extensie werd voor het eerst aangeboden in 1997. Wereldwijd is het een gewilde en populaire extensie omdat het woord “nu” in verschillende talen kan worden toegepast. Zo gebruiken Engelstaligen het als “new”, wat het domein een actueel karakter geeft. Ook in Nederland, Vlaanderen en Scandinavië wordt .nu toegepast om de actualiteit te benadrukken. Onder Franstaligen is het een gewilde domeinnaam omdat het Franse woord “nu”, naakt betekent.